Druk op Enter om te zoeken

future forward rafting cover image
jul. 8. Team Events

Ons rafting avontuur

Challenge accepted!

Vorige maand zijn we met het team op avontuur gegaan. Omdat iedereen wel in was voor een uitdaging, viel de keuze op raften. Vrijdagochtend vertrokken we, enthousiast en licht gespannen voor het raftweekend.

De bekende weg

Onze eerste stop was bij een beroemd restaurant in de buurt van het dorpje Čačak. Volgens sommigen bereiden zij daar het lekkerste varkensvlees. Dat moesten we natuurlijk uitproberen. Het was een goed begin van ons uitje.

Vanuit Čačak reden we verder naar  Višegrad en haar bekende brug over de Drina rivier. We maakten een wandeling door Andrićgrad en bekeken wat bezienswaardigheden. Het bezoekje was kort maar krachtig. Andrićgrad is rijk in haar natuur maar ook in historisch erfgoed.

We zijn er!

En toen kwamen we aan op locatie. Wij werden met open armen (en heerlijk eten) ontvangen door de mensen van Adventure Tara. We sloten de avond af bij het kampvuur, waar we onder het genot van een (of meerdere) koude biertjes veel lol hadden.

Raften

Ook al was de rit naar het beginpunt hobbelig, dat waren we allemaal vergeten toen we het busje uitstapten. Wát een prachtige natuur. We konden niet wachten om de boot op te stappen.

Toen we onze volledige uitrusting hadden aangetrokken en de veiligheidsprotocollen tot ons genomen, daalden we af op de rivier de Tara. Het water was ruig en ijskoud, maar dat hield ons niet tegen.

We werden al snel geconfronteerd met het ruige water, en gebruikten al onze kracht om boven water te blijven. Het feit dat we elk moment om konden vallen, gaf ons die echte adrenalinekick.

Op één of andere manier wonnen we de strijd tegen de stroming en kwamen we ongedeerd uit het water. De lange rit en slapeloze nacht waren het dik waard.

Vaarwel

Na dit onvergetelijke avontuur was het tijd om naar huis te gaan. We zeiden de mensen van Adventure Tara gedag en begonnen met de terugreis. Dit was nog niet het einde van onze trip; we maakten een stop bij Drvengrad.

Ook dat was niet het einde van ons teamuitje. Om het écht goed af te sluiten, gingen we nog karten! Peda won, zoals altijd.

Daarna gingen we écht naar huis. Moe, maar voldaan. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Emilija Nikolić