Druk op Enter om te zoeken

digitalsignagesoftware min v2

Narrowcasting Software 2023: dit vertellen de cijfers

Boost uw sales door middel van een digitaal informatiebord


De wereldwijde digital signage markt wordt geschat op een waarde van 32.8 miljard dollar in 2023, terwijl dat twee jaar geleden nog 23.5 miljard was. Narrowcasting wordt dus steeds populairder binnen bedrijven en organisaties. Naast de symbolische en onmeetbare waarde van narrowcasting software, zijn er ook concrete feiten en cijfers over het rendement dat een goed digitaal informatiebord kan opleveren. Volgens de statistieken kan het een boost geven aan de verkoopcijfers en is het de investering dubbel en dwars waard.


De wereldwijde digital signage markt


De vraag naar narrowcasting neemt steeds meer toe. Dit betekent dat steeds meer bedrijven de waarde van digitale informatievoorziening inzien. Statische informatieborden worden langzamerhand vervangen door digitale informatieborden. Dat zie je terug in de populariteit van evenementen zoals ISE. En gelukkig maar: 80% van de bedrijven die gebruik maken van digital signage zien omzetstijgingen tot wel 33%, en een toename in verkoopcijfers van 29,5%.


Stijgende omzet en dalende kosten


Digital signage heeft een recall rate van 83%. Dit houdt in dat 83% van de mensen onthoudt wat ze hebben gezien. Bij statische informatieborden is dat bijna de helft. Bovendien worden digitale informatieborden 400% vaker bekeken dan statische borden.
Een ander belangrijk voordeel van narrowcasting is dat de kosten - en daarmee de vereiste investering - afnemen. De installatiekosten van digital signage zijn de afgelopen jaren gehalveerd. Oplossingen zoals de Google Chromecast met Google TV zorgen ervoor dat de investering in een player bijvoorbeeld minder groot hoeft te zijn. Het wordt dus steeds betaalbaarder en makkelijker om een digitaal informatiebord te installeren op locatie. 


Waarom geeft narrowcasting zo’n boost?


Er zijn verschillende redenen dat narrowcasting kan zorgen voor een toename in verkoopcijfers en omzet. Textuele informatie wordt bijvoorbeeld 94% minder bekeken dan visuele informatie. Bezoekers en klanten kunnen informatie via interactieve digital signage en visuele informatie veel beter onthouden: 65% herinnert zich deze informatie nog na drie dagen.

Narrowcasting voordelen: maak een blijvende indruk


Digitale informatieborden trekken de aandacht van bezoekers en klanten. Dit kan zorgen voor een toename van verkoopcijfers en omzet. Als u wilt dat mensen uw product kopen, is het namelijk belangrijk om op te vallen en een blijvende indruk te maken.


Visuele informatie is key


Onderzoek wijst uit dat 90% van de informatie in ons brein op een visuele manier binnenkomt; visuele informatie wordt veel beter onthouden. Door gebruik te maken van visuele informatie en interactieve digital signage zorgt u dat de boodschap echt binnenkomt.

Gebruik narrowcasting software om de productiviteit te verhogen


Digital signage wordt vaak ook door bedrijven gebruikt om ervoor te zorgen dat werknemers zich betrokken voelen. Dit kan een grote invloed hebben op de productiviteit binnen een organisatie. 50% van de communicatie experts gebruikt narrowcasting als een communicatiemiddel. Het is een aangename en snelle manier om werknemers te instrueren en hen op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen, zoals planningen, roosters, mededelingen, etc.


Sterke interne communicatie

De interne communicatie binnen een bedrijf of organisatie kan aanzienlijk worden verbeterd door middel van digitale informatieborden. Soepel lopende interne communicatie kan zorgen voor een toename in productiviteit van 25%. Dit is belangrijk voor bedrijven die de productiviteit een boost willen geven en de interne communicatie willen optimaliseren.


Betrokkenheid van werknemers

Het is noodzakelijk dat werknemers betrokken worden en zich betrokken voelen binnen een organisatie. Medewerkers die zich niet betrokken voelen, zeggen hun baan 12 keer sneller binnen een jaar op dan hun betrokken gelijken. Met behulp van narrowcasting en interactieve digital signage kunnen bedrijven ervoor zorgen dat medewerkers zich betrokken voelen en meer tevreden zijn over het bedrijf en de interne communicatie.

Samengevat: Narrowcasting statistieken van 2023

Bedrijven kunnen op verschillende manieren hun voordeel doen met narrowcasting software. Het kan zorgen voor meer betrokkenheid, merkbekendheid en aandacht. Digital signage is een veelzijdig middel om een persoonlijke en gerichte boodschap te delen met het publiek; ook als dit publiek varieert. Digitale informatieborden kunnen de klanttevredenheid en bezoekerservaring verbeteren, en zo een boost geven aan de omzet en verkoop. Bovendien is het een betaalbare oplossing ten opzichte van traditionele reclamemethoden. Door te kiezen voor digital signage software kunnen bedrijven hun boodschap op een efficiënte en effectieve manier uitzenden naar het publiek.


Castit Narrowcasting Software: een toegankelijke eerste stap


Castit Narrowcasting Software is een uitstekende oplossing voor bedrijven die meer in contact willen komen met hun publiek. Zoals terug te zien in de groeiende waarde van de wereldwijde narrowcasting markt, is het een steeds essentiëler deel van moderne bedrijfsvoering. In 2031 is de geschatte waarde van de wereldwijde digital signage markt zelfs 63.3 miljard dollar. Ter herhaling: digitale informatieborden kunnen zorgen voor een omzetstijging (tot wel 33%) en verbeteren de verkoopcijfers met 29,5%. Omdat 83% van de mensen de digitale informatieborden onthouden, weet u bijna zeker dat uw boodschap bij uw publiek zal blijven hangen, en dat dit een beter alternatief is voor statische informatieborden.
Dat is nog maar een klein deel van de enorme reeks voordelen van narrowcasting software. Naast het rendement dat digital signage oplevert, kan het ook zorgen voor betere interne communicatie. En sterke interne communicatie kan de productiviteit van werknemers weer met 25% verhogen.
Narrowcasting software is zo veelzijdig en inzetbaar op zoveel fronten, dat u er op meerdere terreinen winst mee kunt behalen. Het is een uitstekend middel om zowel bezoekers en klanten als medewerkers binnen uw organisatie te betrekken bij uw bedrijf. Castit Digital Signage Software is een uitstekend platform om mee te beginnen. Er is zelfs een app beschikbaar voor Google TV, zodat u ook de eerdergenoemde Google Chromecast met Google TV als player kunt gebruiken.

Bronnen: https://www.statista.com/statistics/699718/digital-signage-market/ & 100 Proven Digital Signage Statistics 2023 (Infographic) (mvix.com)

Kia Groeneveld

and Nebojsa Gutesa