Druk op Enter om te zoeken

Meeting room display v2

De voordelen van E-paper! Stap over op duurzaamheid

Groen! Duurzaam! Bespaar papier en drukwerk!

Narrowcasting wordt vaak als een duurzame technologie verkocht. Maar is dit ook werkelijk zo? Wij hebben onderzocht wat de reële impact is van narrowcasting en hoe het nog beter kan.

Ecologisch bewustzijn is een must voor uw organisatie. Politiek en samenleving eisen dat met 2050 elk bedrijf duurzaam, klimaatneutraal, circulair en inclusief is. Dit wordt soms ook verwoord met 3P’s: People, Planet, Profit. Het is dus hartstikke belangrijk dat uw bedrijf vroegtijdig een oog op het milieu heeft en voor duurzame oplossingen kiest. 

Is Digital Signage Duurzaam?

Digital Signage ofwel narrowcasting is een van de eerste stappen naar een papierloos en duurzaam kantoor. Daarnaast ondersteunt het niet alleen de uitstraling van het bedrijf, het helpt ook echt de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan al het printpapier dat bespaard wordt door narrowcasting en dan hebben we het nog niet eens over de tijdsbesparing en efficiënte communicatie. Constant dingen op papier printen kost geld, zorgt voor vervuiling en is dus niet ecologisch verantwoord. Dus, waarom zou je als bedrijf nog moeite doen als er een veel efficiëntere en duurzamere manier is van communiceren? 

Narrowcasting als oplossing

Narrowcasting is de ideale oplossing om zowel de interne als externe communicatie te verbeteren. Tegelijkertijd vervangt het de papieren communicatie. De meeste narrowcasting oplossingen maken gebruik van energiezuinige LED- schermen. En hoewel deze schermen ‘’energiezuinig’’ zijn, verbruiken ze alsnog veel stroom. Zeker als de schermen tijdens de kantooruren altijd draaien. Daarnaast hebben de schermen altijd stroomtoevoer nodig. Niet geheel efficiënt op bepaalde plekken, toch?

Voordelen van Sustainable Signage: Duurzame, Draadloze, E-paper Displays.

Laag stroomverbruik

Een van de voordelen van de E-paper Displays is het lage stroomverbruik. Dit komt onder andere door de bistabiliteit. LCD of LED schermen hebben een actieve driver nodig die de polariteit van de spanning over de pixel varieert met een frequentie van ongeveer 60 Hz. Een E-paper display behoudt, in tegenstelling tot een LED scherm, een afbeelding zonder extra stroom te verbruiken, zelfs wanneer alle stroombronnen zijn verwijdert. Op jaarbasis verbruikt een LED scherm namelijk 40 tot 100 KWh. Dat komt neer op gemiddeld 30 euro per jaar. Een E-ink scherm daartegen verbruikt maar 4 tot 10 KWh wat neerkomt op 80 cent per jaar. E-ink schermen verlagen aanzienlijk de kosten, zeker als het om meerdere schermen gaat. Hoe groter het E-paper scherm, hoe meer elektrisch vermogen kan worden bespaard in vergelijking met hetzelfde formaat LED-scherm.

Een E-paper scherm gebruikt dus alleen stroom als het weergegeven beeld verandert. Door deze bistabiliteit technologie en het lage stroomverbruik zijn onze E-paper displays 99% Energiezuiniger dan LCD of LED scherm. 

Verbruik LCD scherm E ink scherm.

Deze functionaliteit heeft praktische toepassingen die verder gaan dan alleen e-readers. Borden van bus- en treinstation, digitale naamborden en bewegwijzering zijn een ideaal voorbeeld van de praktische toepassingen die de E-paper schermen bieden.

Draadloos

Door het ultra lage stroomverbruik en de bistabiliteit, gaat de batterij tot wel 3 maanden mee. De schermen hebben geen constante stroombron nodig en maken veilig verbinding met uw wifi-netwerk. Hierdoor zijn de displays makkelijk te bevestigen op elk oppervlak, zonder kabels en sluiten deze aan op iedere omgeving.

Leesbaarheid

E-ink schermen maken gebruik van omgevingslicht en worden ook wel "reflecterende displays" genoemd. Het licht van de omgeving reflecteert vanaf het scherm naar uw ogen. Zoals bij elk reflecterend oppervlak geldt: hoe meer omgevingslicht, hoe helderder het scherm eruitziet. Dit kenmerk bootst traditionele inkt en papier na. Het zorgt voor een onberispelijke leesbaarheid, gedurende dag en nacht, in de zon of bij kunstlicht. Vanuit elke hoek zonder te weerspiegelen.

Batterijduur

Een ander voordeel van de schermen is de lange batterijduur. De E-ink Displays van Sustainable Signage zijn uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij. Zo is de autonomie van de batterij tot wel 3 maanden na één keer opladen. 

Naast dat de E-paper schermen het kantoor transformeren in een moderne omgeving, hebben ze vele voordelen ten opzichte van papier én standaard narrowcasting, zoals besparing in kosten en tijd en een betere milieuvriendelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan het weergeven van files, reistijden en het tonen van belangrijke berichten voor medewerkers en bezoekers. Pas eenvoudig de inhoud aan zonder onnodig te printen. Medewerkers en bezoekers hechten steeds meer waarden aan het milieu. Dus, organisaties die zich inspannen voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen maken meer dan een goede indruk.

Kies voor duurzame narrowcasting

Digital Signage brengt uw boodschap ook beter over. Dus terwijl u minder energie gebruikt, gebruikt u het efficiënter en effectiever. Weet je niet zeker of jij jouw narrowcasting bericht correct communiceert? Lees hier hoe je het meest uit jouw narrowcasting haalt

Is jouw bedrijf op zoek naar een geschikte narrowcasting oplossing? Sustainable Signage is een duurzame signage oplossing. De schermen zijn inzetbaar op plaatsen waar praktische  weergaven belangrijker zijn dan bewegende beelden. Voorzie de bezoekers van verschillende content zoals bewegwijzering, naamborden, ruimtereserveringen, treintijden en menuborden. Verbind jouw organisatie met jouw publiek. Neem een kijkje op https://sustainablesignage.nl/

Future Forward is een uitgebreide bron voor digital signage oplossingen, van software- tot app-ontwikkeling. Wij leveren alles in één oplossingen op maat, naar de behoeften van uw bedrijf. In de wereld van faciliteiten, laten wij design, strategie en technologie met betrekking tot digitale bebording samenkomen.

 

 

 

Tags

custom software solutions digital signage