Druk op Enter om te zoeken

Xella mockup online magazine

Xella Vie - Van papier naar Pixels

Een internationale aanbieder van duurzame bouwoplossingen

Xella werd officieel opgericht in 2003 en heeft zijn activiteiten wereldwijd snel uitgebreid. In het daaropvolgende decennium werd Xella een transcontinentaal bedrijf door zijn activiteiten uit te breiden naar Azië en Centraal- en Oost-Europa. De snelle expansie van het bedrijf heeft sindsdiens zijn dynamiek niet verloren. Vandaag de dag is Xella met meer dan 7.000 medewerkers een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van bouw- en isolatiematerialen.

Xella onderscheidt zich in de wereld van de bouwsector door het maken van speciale isolerende bouwmaterialen, zoals kalkzandsteen. Deze worden volledig geproduceerd uit minerale en natuurlijke grondstoffen. Op deze manier dragen de producten van Xella bij aan een energiezuinige bouwconstructie en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Kortom, Xella staat voor slimmer, efficiënter en duurzamer bouwen.

De uitdaging

Een ander ding dat het bedrijf onderscheidt van zijn concurrenten en Xella in staat stelt succesvol te blijven, is dat ze alle technologische vooruitgang volledig omarmen en proberen deze volledig te benutten om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Xella zag de voordelen van digitalisering in en besloot het interne personeelsblad Xella Vie opnieuw uit te vinden door over te stappen op een digitaal formaat. Ze namen contact met ons op en wij waren blij om te helpen.

 

Het resultaat

Xella Vie

Onze samenwerking met Xella was een groot succes! We hebben ervoor gezorgd dat de overgang zo soepel mogelijk is verlopen en dat de ontwerpprincipes van het oude Xella Vie magazine volledig hebben vastgelegd.

Daarnaast heeft het maken van de overgang van papier naar pixels Xella een aantal voordelen opgeleverd. Ten eerste konden de productiekosten aanzienlijk worden verlaagd, omdat er geen grote hoeveelheden papier meer moesten worden afgedrukt voor de distributie. In overeenstemming daarmee werden ook de kosten voor het beheer van het oud papier verlaagd. Zo kon Xella opnieuw bewijzen dat het een echt milieuvriendelijk bedrijf is dat zich bekommert om de natuurlijke hulpbronnen en duurzaamheid.

Ten tweede verbetert de webapplicatie de manier waarop de content beheerd en opgeleverd wordt, aanzienlijk. Omdat alle content voor het magazine nu wordt opgeslagen en toegankelijk is vanuit één centrale locatie, kan deze eenvoudig gecontroleerd, bewerkt en geüpdatet worden via het internet. Dit stelt de beheerder in staat om de lezer te voorzien van informatie die altijd up-to-date is. 

Omdat het tijdschrift op verschillende soorten apparaten toegankelijk moet zijn, hebben we gekozen voor een responsive design. Hierdoor staat de inhoud van het magazine altijd centraal, ongeacht of de webapplicatie wordt benaderd via een computer, een tablet, een mobiele telefoon, een smart TV of een ander apparaat.

Xella Vie Design

Xella Vie Responsive Design 

 

Bent u op zoek naar een programmeur of ontwikkelaar?

Wij zijn er voor u! Met meer dan 20 jaar professionele ervaring is Future Forward een uitgebreide bron voor digital signage oplossingen, van software- tot app-ontwikkeling. Wij leveren alles in één oplossingen op maat, naar de behoeften van uw bedrijf. In de wereld van faciliteiten, laten wij design, strategie en technologie met betrekking tot narrowcasting en digitale bebording samenkomen. 

Neem hier contact op en laten we samen kijken naar de mogelijkheden!