Druk op Enter om te zoeken

Bewegwijzering gebouwen

Bewegwijzering in gebouwen - 4 redenen voor digitale bewegwijzering

We staan er vaak niet bij stil, maar bewegwijzering in gebouwen is extreem belangrijk. Niemand wordt enthousiast van verdwalen in een onbekend gebouw. Toch komt het maar al te vaak voor, zeker in grotere gebouwen en kantoren met vergaderruimtes en flexkantoren. Dat is de reden waarom een logisch en duidelijk bewegwijzering systeem essentieel is. Zeker voor grote moderne kantoren met een snel tempo en veel veranderingen in naamborden en deurbordjes.

Steeds meer gebouwen kiezen voor digitale bewegwijzering en laten statische bewegwijzeringen achterwege. Statische bewegwijzering is onpraktisch en niet meer van deze tijd. Daarnaast is het onhandig, zeker voor gebouwen en omgevingen die in een snel tempo veranderen, zoals flexkantoren of ‘’statische naam- en deurbordjes’’. Statische informatie verouderd en is vaak niet gedetailleerd genoeg, onvolledig of niet zo georganiseerd is dat het gemakkelijk is om de bestemming te vinden. Wat vroeger allemaal statisch was, is nu gedigitaliseerd. 

Digitale bewegwijzering in gebouwen

Digitale bewegwijzering is een vorm van digital signage en heeft talloze mogelijkheden en voordelen ten opzichte van statische bewegwijzering. Tegenwoordig is digitale bewegwijzering overal te vinden, ideale voorbeelden zijn; Kantoren, vergader- en evenementenlocaties zoals hotels, congrescentra en resorts, universiteiten en hogescholen, medische en ziekenhuis faciliteiten en andere voorzieningen. 

Er zijn veel mogelijkheden op gebied van digitale bewegwijzering, digitale schermen, digitale recepties, informatieschermen die via touchscreen werken en digitale naam- en deurbordjes. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen van digitale bewegwijzering ten opzichte van statische bewegwijzering?

Snellere besluitvorming

Digitale bewegwijzering helpt om de besluitvorming veel sneller te laten verlopen. Bijvoorbeeld, je arriveert op kantoor en er zijn tien verschillende ruimtes waar je kunt werken. In plaats van elke ruimte af te gaan om te kijken of er plek is, kan je via het scherm zien dat er twee vrij zijn op de vijfde verdieping. Zo hoef je dus niet elke verdieping af om te kijken welke werkplek er vrij is. Overzichtelijke informatie en navigatie in het pand zorgt voor een snellere besluitvorming en bespaart tijd en frustratie van medewerkers en bezoekers in het gebouw.

Altijd up-to-date

In tegenstelling tot statische bewegwijzering, zal de digitale informatie altijd actueel zijn en mensen leiden naar waar ze heen moeten. Statische bewegwijzering is kortweg niet praktisch. Het doorvoeren van aanpassingen in de bewegwijzering of bij naamsveranderingen in deurbordjes kost enorm veel tijd en geld. Vooral als het gaat om een snelwerkende omgeving waarbij er vele wisselingen zijn in de (bedrijfs)namen denk aan vergaderruimtes, flex kantoren, ziekenhuizen met de aanwezigheidsborden of andere naamsveranderingen. Met digitale bewegwijzering en bebording kunnen deze veranderingen met één klik worden doorgevoerd. Kortom, de software zorgt ervoor dat de inhoud altijd up-to-date is. 

Gedetailleerde informatie

Door gebruik te maken van digital signage en narrowcasting voorzie je bezoekers van gedetailleerde informatie. Statische bewegwijzering toont alleen Locatie X ‘’U bent hier’’ en dit is locatie Y. Digitale bewegwijzering kan een pad en routebeschrijving bieden, zodat de bezoekers niet verdwalen.

Ondersteunen van bedrijfsimago

Strategisch ontwikkelde bewegwijzering helpt bezoekers niet alleen door een complexe ruimte te navigeren, maar verbetert ook het merkimago en de algehele gebruikerservaring. Met name het merkimago is gekoppeld aan ervaring.

Wayfinding ondersteunt bij het in stand brengen van die ervaring. Organisaties met grote gebouwen moeten ervoor zorgen dat het publiek efficiënt kan navigeren, in een stressvrije omgeving, terwijl ze tegelijkertijd alle noodzakelijke contactmomenten ervaren. Het gebouw verlaten op zijn beurt met een positieve herinnering - een herinnering die het merkimago verder versterkt. 

Op zoek naar de juiste bewegwijzering? - Wij helpen jou graag!

Digitale bewegwijzering systemen hebben zoveel praktische voordelen en, na verloop van tijd, een ongelooflijk investeringsrendement. Een hogere bezoekerservaring en een hogere productiviteit. Wie wil dat nou niet? Lees meer over onze digitale bewegwijzeringssysteem. Staat bij u duurzaamheid hoog in het vaandel? Neem dan eens een kijkje op sustainablesignage.nl

 

Future Forward is een uitgebreide bron en expert op gebied van digitale bewegwijzering en digital signage oplossingen, van software- tot app-ontwikkeling. Wij leveren alles in één oplossingen op maat, naar de behoeften van uw bedrijf. In de wereld van faciliteiten, laten wij design, strategie en technologie met betrekking tot digitale bebording samenkomen. 

Tags

digital signage