Druk op Enter om te zoeken

Voordelen van Narrowcasting in scholen en universiteiten

Onderwijs bestaat uit communicatie met scholieren, studenten, ouders en docenten. Tegenwoordig wordt de meeste communicatie online gedaan, zoals de online roosters en roosterwijzigingen. Betrokkenheid van deze partijen blijft belangrijk. Maar hoe trek jij de aandacht van een generatie scholieren en studenten die constant verbonden is met en reageert op digitale communicatie?

Voordelen van narrowcasting in het onderwijs

Sinds studenten verwachten en de voorkeur geven aan digitale communicatie, is digitale signage ofwel narrowcasting een onmisbaar hulpmiddel geworden voor scholen en universiteiten. Narrowcasting in het onderwijs is een snelle en kosteneffectieve manier om informatie te delen met zowel het personeel als de scholieren en studenten. Het stelt scholen en onderwijsinstellingen in staat om de betrokkenheid te verhogen en de communicatie te verbeteren. Door gebruik te maken van digitale schermen blijven alle partijen betrokken, en zijn zij ten alle tijden op de hoogte van updates.  

Voordelen van narrowcasting in het onderwijs: 

 • Kosteneffectief
 • Trekt de aandacht 
 • Verbetert de interne communicatie 
 • Bevordert de betrokkenheid

Hoe wordt narrowcasting gebruikt op scholen en universiteiten?

Interactieve en duidelijke bewegwijzering

Bewegwijzering is altijd van cruciaal belang geweest om bezoekers, studenten en meer te helpen bij het navigeren door een school of educatieve campussen. Als onderwijsinstelling wil jij dat iedereen de weg weet te vinden zoals, ouders die naar een oudergesprek komen, mensen die een open dag bezoeken of eerstejaars- of internationale studenten die zich voor het eerst op de universiteit bevinden. Narrowcasting zorgen voor een impactvolle bewegwijzering en creëeren een omgeving die gemakkelijk te navigeren is, bijvoorbeeld door middel van digitale bewegwijzeringsborden.

Naast digitale schermen kan jij er ook voor kiezen om interactieve bewegwijzering door te voeren. Een voorbeeld hiervan is een touch kiosk waarbij studenten en bezoekers de informatie zelf kunnen opvragen. Met behulp van een digitale plattegrond kunnen studenten en bezoekers eenvoudig hun route bekijken en hun bestemming vinden door de QR code te scannen. Interactieve bewegwijzering is een krachtige tool die gebruikt kan worden in universiteiten, hogescholen en op campussen. 

Verspreid belangrijke informatie

Met een narrowcasting systeem verspreidt u eenvoudig belangrijke informatie. Wanneer lesroosters veranderen of wanneer een docent niet aanwezig is, is dit belangrijk om aan scholieren en studenten te communiceren. Narrowcasting stelt de school in staat dit of een zo snel mogelijke manier te doen. Door integraties met de lesrooster software, zoals bijvoorbeeld Zermelo of Magister, worden wijzigingen automatisch bijgewerkt en weergeven. Breng het personeel en studenten op de hoogte van: 

 • Roosterwijzigingen 
 • Afwezigheids- en ziekmeldingen
 • Lokaalwijzigingen

Verbeter de veiligheid

Op een onderwijsinstelling met zoveel leerlingen is veiligheid belangrijk. Door verbinding te maken met noodmeldingen- en alarmsystemen verbetert u de veiligheid in uw onderwijsinstelling. Daarnaast kan een narrowcasting scherm informatie tonen die voor leerlingen van belang zijn zoals Corona preventiemaatregelen of een brandalarm herinnering. 

Verhoog de betrokkenheid

Via de digitale informatieschermen communiceert uw boodschap met uw personeel en leerlingen. Door een boeiende en interactieve omgeving te creëren, verhoogt u de betrokkenheid van alle partijen. Toon informatie zoals:

 • Realtime OV vertrektijden
 • Informeer personeel in de personeels- en lerarenkamer
 • Verjaardagen weergeven
 • Entertain studenten met relevante informatie
 • Activiteiten promoten
 • Kantine menu’s weergeven
 • Foto’s en video’s van uitjes weergeven

Op zoek naar een narrowcasting oplossing voor uw onderwijsinstelling?

Castit is onze narrowcasting software. Met Castit communiceert u op een eenvoudige en professionele manier uw boodschap aan uw doelgroep. Of dit nu website informatie, social media feed is, werkroosters, vergaderingen of bedrijfsprestaties zijn, alles is mogelijk. Castit is voor iedereen gemakkelijk te gebruiken en verbindt uw organisatie. Registreer nu of neem een kijkje op de Castit website.