close

Druk op Enter om te zoeken

Narrowcasting in de horeca

Lees meer over alle verschillende manieren waarop u kunt profiteren van narrowcasting en de ervaring van jouw gasten naar een hoger niveau kunt tillen!

Bars en restaurants zijn plekken waar iedereen wel eens komt. Een kopje koffie drinken met vrienden of een biertje doen om het weekend te vieren. Al is het om even weg te zijn van de stress uit ons dagelijks leven. Hoe dan ook de horeca is de ultieme plek of even te ontspannen, bij te praten met vrienden en samen te lachen met een paar biertjes in een comfortabele, relaxte omgeving. Onze favoriete bar, pub of restaurant is altijd klaar om ons weer te verwelkomen. 

In vrijwel iedere bar, pub of restaurant hangt een tv-scherm. Vaak staat deze aan om sportevenementen uit te zenden of de tussenstand van wedstrijden te laten zien. Het tv-scherm staat altijd ergens op de achtergrond en we zijn gewend om het in de gaten te houden of in ieder geval af en toe te checken. De vraag die echter opkomt is: kan dit typische beeld van een bar op de een of andere manier worden verbeterd met behulp van de technologie die we vandaag tot onze beschikking hebben? 

 

Narrowcasting voor bars, cafés en restaurants!

Narrowcasting is de perfecte manier om de beleving van gasten die jouw kroeg bezoeken te vergroten. Of je nu  nieuwste biertjes van de tap en menu aanbiedingen laat zien of gasten vertelt over de rijke en levendige geschiedenis van de plaats of kroeg zelf, narrowcasting is een effectief middel om uw inkomstenstroom te vergroten en meer waarde aan jouw gasten te bieden.

Narrowcasting is in feite een verlengstuk van jouw café/restaurant en een uitstekende manier om de algemene look & feel en sfeer van uw horecazaak aan te vullen. In dit artikel geven wij je een idee van de populairste manieren van hoe narrowcasting wordt toegepast in de horeca. Zo kan jij de bezoekerservaring van gasten verbeteren in jouw horecazaak!

 

Verras gasten met een digitaal menuscherm

Maak jij nog gebruik van de oldschool krijtborden om het menubord te tonen? Wat als er een makkelijkere manier is om de beste menu aanbiedingen te weergeven? Digitale menuschermen zijn een geweldige manier om te profiteren van narrowcasting. Met de juiste narrowcasting software is het opzetten en aanpassen van het dagelijkse menu super eenvoudig! Met een aantal klikken toon je de biertjes van de tap, de keuze van de chef, of het standaard menu aan gasten en bezoekers. Ook wanneer er iets niet op voorraad is, vervang je het eenvoudig met een ander artikel. Zo blijven jouw gasten altijd up-to-date. 

Daarnaast is het mogelijk om met digitale menuschermen de beste menu items en gerechten in hoge resolutie te presenteren. Met een verleidelijke afbeelding van de meest verfrissende drankjes en heerlijke gerechten, is het de ideale manier om nieuwe gasten aan te trekken en jouw verkoopcijfers te verhogen.

 

Verleid gasten met verfrissende drankjes en lekkerste gerechten

Happy Hour Pub Offer

Een ander manier waarop je voordeel kunt halen uit narrowcasting is door het scherm op een strategische plek te hangen. Hang het scherm op een zichtbare plek en richt de aandacht van gasten op de items waarvan jij de verkoop wilt verhogen. Zo maak je op een aantrekkelijke manier reclame voor happy-hour kortingen en andere promoties van jouw horecazaak. Daarnaast zullen gasten en bezoekers tevreden zijn omdat ze profiteren van de heerlijke drankjes die op het digitale menuscherm weergeven worden. 

Bovendien is het heel eenvoudig om de inhoud van het menuscherm te wijzigen, zodat u verschillende promoties voor verschillende gelegenheden kunt maken. Toon op een zaterdagochtend de heerlijke verse appeltaart en later op de middag de speciaal biertjes en cocktails. Is de lunchtijd afgelopen? Door de tijden van de afspeellijst in te stellen wordt het diner na de lunch automatisch weergegeven. Digital signage maakt dit allemaal mogelijk!

Narrowcasting is dynamisch! Gebruik het als voordeel om de drankconsumptie in uw café te verhogen. Toon bewegende beelden in plaats van statische inhoud, bijvoorbeeld een aantrekkelijke video van hoe populaire cocktails worden gemaakt, welke ingrediënten erin gaan en waar deze ingrediënten vandaan komen. Dit is zeker beter dan de oude, conventionele manier van het plaatsen van een afbeelding van een drankje met een prijs ernaast. 

 

Promoot thema-avonden en nodig jouw gasten uit!

Pub Quiz

Als je regelmatig jouw favoriete bars en cafés bezoekt, weet je zeker dat ze zo nu en dan een breed scala aan activiteiten organiseren. De meest voorkomende is de beruchte pubquiz, waarmee de gasten kunnen pronken met hun algemene kennis en intellectuele capaciteiten onder het genot van een paar glazen bier. Gebruik narrowcasting om deze evenementen bij jouw bezoekers te promoten of wekelijkse resultaten te publiceren in de vorm van scoreborden op het grote scherm. Hetzelfde geldt voor elk pool-, darts- of tafeltennistoernooi dat uw pub besluit te organiseren.

Bovendien kun je met narrowcasting beter aansluiten bij jouw doelgroep. Toon het laatste nieuws van jouw horecazaak, nood aankondigingen en allerlei verschillende berichten aan jouw gasten. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van narrowcasting is immers dat je hiermee snel en efficiënt relevante informatie kunt verspreiden.

 

Profiteer van advertentieruimte

Bent je op zoek naar een volledig proof manier om de omzet van uw café te verhogen met behulp van narrowcasting? Verkoop advertentieruimte aan lokale ondernemers! Het zal u verbazen hoe weinig advertentietijd er nodig is om uw installatiekosten voor narrowcasting volledig te dekken. En als u een grote pubeigenaar bent of een keten van pubs bezit, waarom dan niet overwegen reclame te maken voor verschillende merken pils of speciaalbierleveranciers.

 

Gebruik Social Media in jouw voordeel!

Social media is een geweldig hulpmiddel om een band te creëren tussen de horecazaak en gasten. Is jouw bar, café of restaurant  actief op sociale media? Dan kan je automatisch met een simpele RSS feed en integraties jouw social media inhoud weergeven op het narrowcasting scherm. Deel berichten van Facebook, Twitter of Instagram om meer bezoekers aan te moedigen jouw horecazaak online te volgen en de online aanwezigheid op te bouwen. Bovendien zorg je ervoor dat gasten zich ietsje meer speciaal voelen door hun posts op sociale media opnieuw te posten en weer te geven op uw narrowcasting kanaal!

 

Up-to-date sportuitslagen voor de echte sportfanaten

Football Scores

Voor sommigen zijn sportuitslagen onmisbaar. Laat gasten weten dat ze de volgende belangrijke sportwedstrijd in het comfort van jouw horecazaak kunnen bekijken. Ja, terwijl het plaatsen van een groot bord voor je ingang zeker een optie is, gaat er niets boven het aankondigen van het volgende grote evenement met een knipperend bericht direct op je narrowcasting scherm. 

Een ander voordeel is dat je tijd en kosten bespaart. Elke week een andere poster afdrukken voor de komende evenementen is er niet meer bij! Bovendien wil je dat gasten meer tijd doorbrengen in jouw café en nog een drankje extra bestellen. Houdt gasten en bezoekers eenvoudig op de hoogte en vermaak ze door de laatste live scores van sportwedstrijden te laten zien.

 

Personaliseer jouw narrowcasting met handige features

Het tonen van gepersonaliseerde berichten gericht op jouw bezoekers is een ideale  manier om de gastvrijheid te vergroten. Volgende keer dat gasten samenkomen om een ​​verjaardag of een jubileum te vieren, waarom zou je hun ervaring dan niet een stuk aangenamer en persoonlijker maken door ze jouw beste wensen op het grote scherm te geven? Deze kleine dingen hebben de neiging om een ​​lange weg te gaan. Ze voeden namelijk de merkbeleving en loyaliteit bij jouw geliefde bezoekers en gasten!

 

Altijd up-to-date met nieuws, weer, tijd en verkeersinformatie

Last but not least kan narrowcasting je helpen jouw gasten op de hoogte te houden met relevante en up-to-date informatie. Dit is tenslotte een van de belangrijkste toepassingen van narrowcasting. Zo creëer je een comfortabele omgeving voor je bezoekers door ze op de hoogte te houden van de tijd, het actuele nieuws en de weersomstandigheden in jouw omgeving.

 

De voordelen van narrowcasting in jouw horecazaak

 

Bespaar geld en tijd

Behalve dat het efficiënter en eenvoudiger te gebruiken is, is narrowcasting aanzienlijk goedkoper dan statische informatie en bewegwijzering. Door te kiezen voor narrowcasting, verlaagt u de kosten van afdrukken op papier, de distributie ervan en het afvalbeheer. Op dezelfde manier kunt u met narrowcasting veel tijd besparen, aangezien je de narrowcasting schermen automatisch kunt updaten.

 

Communiceer efficiënt met bezoekers en gasten

In het huidige competitieve landschap is efficiënte communicatie essentieel in elke branche. Ook in de horeca! Ook hier stelt digital signage je in staat om snel en efficiënt jouw boodschap naar jouw doelgroep te communiceren. Zo vermijd je vertragingen en knelpunten in de informatie- en communicatiestroom.

 

Promoot menu items en verhoog de verkoop

De juiste combinatie van krachtige tekst, afbeeldingen en video's kan een grote impact hebben op de aankoopbeslissingen van jouw bezoekers en gasten. Ongeveer 80% van de merken die voor digital signage kiezen, ervaart een omzetstijging tot 33%.

 

Een extra inkomstenstroom uit advertenties

Wanneer je narrowcasting in jouw zaak installeert, heb je volledige controle over de advertenties. Je kan ervoor kiezen om het digitale scherm te gebruiken als advertentieruimte. Hierdoor genereer je extra inkomsten en verdien je zelfs aan jouw narrowcasting installatie!

 

Verbeter de ervaring van jouw gasten!

Het is een bekend feit dat digitale schermen 400% meer weergaven vastleggen in vergelijking met statische afbeeldingen. Ze vangen niet alleen meer weergaven, maar hun terugroeppercentage is 83% - aanzienlijk hoger dan bij welke andere media dan ook. Dit maakt het heel gemakkelijk om nieuwe gasten aan te trekken en te behouden.

 

Versterk het merkimago

Het is vaak lastig om merkidentiteit te promoten. Met narrowcasting kan je echter eenvoudig de look & feel van jouw kanaal creëren die nauw aansluit bij jouw horecazaak. Zo versterk jij het merkimago van jouw horecazaak!

 

Kies voor Castit!

Met Castit communiceer jij eenvoudig en professioneel jouw boodschap naar jouw doelgroep. Met behulp van onze narrowcasting software maak je eenvoudig de inhoud voor jouw narrowcasting scherm. Of het nu gaat om een zakelijk tv-kanaal, een digitaal visitekaartje of een menubord. Castit laat de gewenste content zien, zoals website-informatie, social media feed, werkroosters, het menu en live sportuitslagen - alles is mogelijk! Castit is voor iedereen gemakkelijk te gebruiken en verbindt jouw bedrijf met jouw publiek. Registreer gratis of kom meer te weten over Castit op Castit.nl

Deel dit artikel

Narrowcasting in de horeca

close