close

Druk op Enter om te zoeken

Narrowcasting: Hoe werkt het?

Wat is narrowcasting? Narrowcasting is het uitzenden van visuele inhoud via digitale schermen in een smalle context. Dit wordt ook wel Digital Signage genoemd.

Wat is narrowcasting? 

Narrowcasting is het uitzenden van visuele inhoud via digitale schermen in een smalle context. Dit wordt ook wel Digital Signage genoemd. Dus, in tegenstelling tot broadcasting focust narrowcasting zich op de communicatie met een specifiek publiek. Denk bijvoorbeeld aan digitale schermen op NS stations die de perrons en vertrektijden weergeven. Narrowcasting is overal te vinden en heeft veel gebruiksdoeleinden. 

Digital signage kan overal gebruikt worden. In kantoorgebouwen om bezoekers te verwelkomen, in uw favoriete ijssalon om de nieuwste smaken te tonen of in de wachtkamer bij uw tandarts om te zien hoe lang u nog moet wachten. 

Kortom, narrowcasting laat u communiceren met uw publiek. Door middel van narrowcasting software kunt u de gewenste informatie afspelen op uw scherm. U kunt narrowcasting gebruiken voor het tonen van; bewegwijzering, naamborden, vergaderruimtes, menuborden, nieuws, social media updates, websites, treintijden etc. 

Voordelen van narrowcasting

Narrowcasting oplossingen zijn een krachtig hulpmiddel, meer trending dan ooit en zijn niet meer weg te denken. Het gebruiken van narrowcasting biedt veel voordelen. Zo ondersteunt narrowcasting de advertising, communicatie en beleving. In onze blog 8 Voordelen van een narrowcastingoplossing zetten we de voordelen op een rijtje. 

Narrowcasting opties 

Er zijn talloze manieren van narrowcasting. Vaak denken mensen alleen aan een digitaal scherm met de inhoud erop. Maar, narrowcasting is veel meer dan dat. Het is overal om ons heen te zien. Hier zijn een aantal opties van hoe u narrowcasting kan toepassen:

  • Verander een lege muur met een video wall. 
  • Gebruik digitale naambordjes/deurborden om reserveringen of vergaderruimtes aan te duiden.
  • Gebruik water en weerbestendige schermen voor buiten. 
  • Pas kleine schermen toe bij de productschappen met productinformatie.  
  • Geef extra beleving aan bezoekers met een video vloer.
  • Informeer bezoekers en verhoog klanttevredenheid in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een shoppingmall met een Touch kiosks.  

Wat is er nodig voor goed werkende narrowcasting?

Start met uw eigen narrowcasting kanaal

U weet nu wat narrowcasting is en welke voordelen het met zich meebrengt. Maar nu vraagt u zich vast af wat er precies nodig is voor de narrowcasting installatie en hoe het precies werkt.

Met de internettechnologie van vandaag is het installeren van narrowcasting zeer eenvoudig. Zeker als het gaat om een digitaal scherm. De installatie vraagt simpelweg om een tv of digitaal scherm en een mediaplayer. M.b.v. De mediaspeler wordt de inhoud weergeven op het digitale scherm. Door de narrowcasting software te installeren is het mogelijk om vanaf elke gewenste locatie de inhoud aan te passen. Bovendien wordt de inhoud eenvoudig bijgewerkt met slecht één klik op de knop. Zo start u simpel een eigen narrowcasting kanaal of dit nu een zakelijk visitekaartje is, een menubord of een wachtverzachter in de wachtruimte, narrowcasting is voor alles praktisch.

 

Software voor Narrowcasting

Bent u op zoek naar een geschikte narrowcasting oplossing? Met Castit communiceert u op een eenvoudige en professionele manier uw boodschap aan uw doelgroep. Door middel van onze narrowcasting software maakt u eenvoudig de inhoud voor uw narrowcasting scherm. Of dit nu een zakelijk tv-kanaal, digitaal visitekaartje of menubord is. CastIt toont uw gewenste inhoud zoals; website informatie, social media feed, werkroosters, vergaderingen of bedrijfsprestaties, alles is mogelijk. CastIt is voor iedereen gemakkelijk te gebruiken en verbindt uw bedrijf met uw publiek. Registreer nu of bekijk de website Castit.nl

 

Hardware voor Narrowcasting

Waarom alleen video’s en acties promoten als narrowcasting veel meer kan? Nog aantrekkelijker is interactieve narrowcasting en biedt veel mogelijkheden voor uw klanten, bezoekers en gasten. Maak gebruik van touchscreens. Met interactieve narrowcasting heeft het publiek de regie in eigen handen en kan het zelf bepalen wat er bekeken wordt op het scherm. Bekijk onze touchscreen.nl website voor onze interactieve oplossingen en de bijbehorende hardware! 

Bent u op zoek naar een narrowcasting oplossing?

Bij Future Forward bent u op het juist adres! Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij een uitgebreide bron op het gebied digitale bewegwijzering en narrowcasting oplossingen, van software- tot app-ontwikkeling. Wij leveren alles in één oplossingen op maat, naar de behoeften van uw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? neem contact met ons op

In de wereld van faciliteiten, laten wij design, strategie en technologie met betrekking tot digitale bebording samenkomen.

Deel dit artikel

Narrowcasting: Hoe werkt het?

close