close

Druk op Enter om te zoeken

IKEA Barendrecht

  

‘’Een verhoogde bezoekerservaring met Maptomize als digitale bewegwijzering.’’

IKEA Barendrecht

IKEA, de wereldberoemde woonwinkel van Zweedse oorsprong met vestigingen wereldwijd, werd opgericht in 1943. In 2001 werd de vestiging in Barendrecht geopend. 

 

De uitdaging

Voorheen maakte IKEA Barendrecht alleen gebruik van de traditionele bewegwijzering. IKEA Barendrecht wilde haar bezoekerservaring verhogen en mogelijke frustraties bij het vinden van de juiste route voorkomen. Vastbesloten om de bezoekerservaring te verbeteren, ontstond de uitdaging om de traditionele bewegwijzering te transformeren naar een interactieve manier van wayfinding. Het is een algemeen bekend fenomeen dat Ikea een doolhof van hun winkels maakt zodat bezoekers er onbewust langer in de winkel blijven. Met ruim 38.000 m2 aan winkelruimte realiseert IKEA Barendrecht zich dat optimale indoor bewegwijzering in de winkel zeer belangrijk is. De bewegwijzering is daarom ook vooral bedoeld om progressie en "een einde" aan te tonen, waardoor je niet gefrustreerd raakt en naar afkortingen zoekt. De Interesse op dat gebied van bewegwijzering werd versterkt met de vooruitgang van de technologie op dat gebied. De uitdaging was om de bezoekers eenvoudig te navigeren door de winkel en naar de producten waar zij naar op zoek zijn. 

Statische bewegwijzeringStatische bewegwijzering van IKEA Barendrecht.

Het proces

Onze diensten omvatten, digitale bewegwijzering, narrowcasting software, concept en branding strategie, uitrol en installatie, monitoring en ondersteuning. Kortom, wij laten Design, Strategie en Technologie samenkomen. In samenwerking met Future Forward onderging IKEA Barendrecht een complete herziening op gebied van digitale bewegwijzering. 

Om de bezoekerservaring van IKEA Barendrecht te verhogen en bezoekers te verwelkomen, werden er drie grote 42-inch touchscreen kiosken geïnstalleerd in de winkel in Barendrecht, Nederland. De traditionele bewegwijzering borden werden vervangen door een volledig functionele digitale oplossing met behulp van Maptomize. Maptomize is een software-oplossing voor het beheer en tonen van digitale interactieve plattegronden. De interactieve touchscreen plattegronden tonen op een overzichtelijke manier de route en zorgen ervoor dat de bezoekers met de gewenste informatie kunnen navigeren naar de juiste bestemming. 

De schermen trekken de aandacht van het winkelend publiek, die makkelijk zijn te benaderen op de meest efficiënte route in IKEA. Door te kunnen navigeren en snel de items te kunnen vinden waarnaar zij op zoek zijn bieden zij een optimale en actuele service. De bezoekers kunnen tevens bladeren door de nieuweste editite van de IKEA catalogus, en ontdekken welke speciale aanbiedingen beschikbaar zijn op hun route. Ze kunnen zelfs de applicatie met hun mobiele telefoon delen waardoor ze gewoon verder kunnen lopen met alle informatie nog steeds binnen handbereik.

 

Het resultaat

Het primaire doel was de bezoekerservaring verhogen door middel van het optimaliseren van de bewegwijzering. Met maptomize is dat zeker gelukt, bezoekers kunnen nu gemakkelijker de juiste route vinden binnen IKEA Barendrecht met behulp van de digitale touchscreens. 

"In februari werd ons gevraagd om het touchscreenconcept Maptomize, met daarbij nog een aantal bedrijfsspecifieke wensen, voor de Ikea-vestiging in Barendrecht in te richten. Binnen korte tijd konden we het totaalconcept implementeren en sinds gisteren kunnen klanten bij de zuilen terecht”, vertelt Dennis Groeneveld, directeur van Future Forward. “Met dank aan Reklaspits, dat heeft gezorgd voor een fantastisch ontwerp van de infozuilen waarop de digitale plattegronden te zien zijn.” - Dennis Groeneveld

 

Informatiezuil ikea5Nieuwe informatiezuilen IKEA Barendrecht.

 

Voordelen:

  • Navigatie: Bezoekers kunnen door middel van de touchscreens eenvoudig naar de gewenste bestemming worden geleid. 
  • Verhoogde bezoekerservaring en verhoogde serviceverlening aan gasten.
  • Statistieken en gebruikers analyses
  • Eenvoudig Beheersysteem CMS
  • Locatie markeringen 
  • Toevoegen van verdiepingen in een gebouw. 

Zoekt u een interactieve narrowcasting oplossing? - Wij helpen graag! 

Met Maptomize kunt u uw klanten, werknemers en bezoekers in de juiste richting wijzen en hen helpen bij het vinden van bestemming waarnaar ze op zoek zijn. Maptomize kan gebruikt worden voor expo-evenementen, zoals het evenement dat wij hebben gedaan voor onze partners bij People’s Business, of voor een plattegrond van een winkel, zoals wij hebben gemaakt voor onze klant IKEA. Kortom, als u een indoor plattegrond nodig heeft - Maptomize maakt dat mogelijk. Voor meer informatie over Mamptomize klik hier of neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

 

Jaimy Straver

Laatste bericht: Het Stab project

Deel dit artikel

IKEA Barendrecht

close