Druk op Enter om te zoeken

photo 1582489853490 cd3a53eb4530

Hoe kan je de veiligheid en gezondheid op de werkvloer stimuleren?

Slordig omgaan met regels, werken met gereedschappen en andere werktuigen brengen bepaalde risico's met zich mee. Risico's die je als werkgever met veiligheidsplannen en maatregelen zo klein mogelijk wilt houden. Hoe kan je de veiligheid en gezondheid op de werkvloer stimuleren? Gelukkig kan je met simpele aanpassingen de veiligheid op de werkvloer verbeteren. 

Gaan jouw werknemers bewust om met de regels?

Veilig werken met gereedschappen en installaties is belangrijk. Maar, veilig gedrag is misschien nog wel het belangrijkste op de werkvloer. Een (pro-)actieve houding van wergevers en werknemers is essentieel om gezond en veilig werken te bevorderen. Maar hiervoor moeten werknemers zich wel van de risico's bewust zijn. Leiderschap is hierbij een krachtige motivator. Heldere voorlichting, duidelijke werkinstructies, het juiste gebruik van middelen en regelmatig onderhoud en keuring - vaak verplicht - verhogen de bewustwording en dragen bij aan de veiligheid op de werkvloer. 

Daag je werknemers uit!

Naast een veilige werkplek, wil je als werkgever niks anders dan gezond personeel. Echter, is dit soms lastig te bereiken. Vooral vanwege het feit dat vele werknemers te lang achter hun bureau zitten... Werknemers worden veel gemakklijker gemotiveerd als je ze uitdaagd! Daag ze uit mee te doen een gezondere- en veiligere omgeving door bijvoorbeeld ongezonde hapjes te vervangen met fruit. Door alle werknemers te betrekken bouw je een teamverband op en wordt het makkelijker dingen bespreekbaar te maken. Dit heeft een positieve invloed op de tevredenheid van de werknemers. 

 

Gebruik E-tools op de werkvloer.

De ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) zorgen ervoor dat er steeds meer innovatieve E-tools beschikbaar zijn. Ook de sector veiligheid en gezondheid op het werk vormt geen uitzondering op deze trend. E-tools worden steeds vaker ingezet bij het checken van arbeidsomstandigheden, het communiceren van instructies etc. Een software is meestal een goedkope manier om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren, Zo kan een software op de volgende manieren de veiligheid ondersteunen:

  • Bijdragen aan de implementatie van wet- en regelgeving op het werk.
  • De gezond- en veiligheidscultuur helpen te bevorderen (om het bewustzijn te verhogen en medewerkers te motiveren).

Incompany App

Incompany is een platform om werknemers en aannemers veilig, verbonden en geïnformeerd te houden. Met Incompany wordt het gemakkelijk arbeidsomstandigheden te controleren, te verbeteren en werknemers te wijzen op het juiste gedrag. 

Benieuwd hoe incompany de veiligheid van jouw organisatie kan verbeteren? Klik Hier.

Castit – Hoe narrowcasting bijdraagt aan veiligheid.

Corporate communicatie en het creëren van een positief imago onder werknemers is voor een bedrijf cruciaal. Narrowcasting ondersteunt de interne communicatie niet alleen in kantoren, maar ook in productieprocessen en fabrieken. Het is belangrijker dan ooit voor werknemers en management om in realtime toegang te hebben tot bedrijfskritische informatie. Bijvoorbeeld, het management wil tijdens het productieproces essentiële informatie aan alle werknemers communiceren zoals; productiequota, prestatie, gemiddelde werktijd of leveringsinformatie. In deze en vele andere gevallen heeft narrowcasting het vermogen de informatie over te dragen aan het personeel. Bovendien, kan de informatie automatisch en dus eenvoudig aangepast worden. Dit verhoogt het betrokkenheid van het personeel, wat de veiligheid verbeterd.

Start nu gratis met jouw eigen narrowcasting oplossing!