Druk op Enter om te zoeken

TODO
mrt. 8.

Een kijkje in de toekomst van digital signage: onze reis naar ISE 2023!

Een kijkje in de toekomst van digital signage: onze reis naar ISE 2023!

In het conferentiecentrum Gran Via Fira in Barcelona werd dit jaar de ISE, Integrated Systems Europe, georganiseerd. Het evenement, dat een samenwerking is tussen de audiovisuele bedrijven AVIXA en CEDIA, vindt sinds 2004 elk jaar plaats en is sindsdien alleen maar gegroeid. Het is de place to be als het gaat om AV en systeemintegratie. Ook dit jaar was er weer een recordaantal bezoekers, een hoop innovatieve informatie en interessante partijen.

Zowel voor de industrie als de stad Barcelona was ISE 2023 (31 januari-3 februari) een groot succes. 58107 unieke bezoekers uit 155 verschillende landen bezochten de beurs bezochten de verschillende standhouders met veel enthousiasme. Het waren een paar drukke dagen, evenals voor Barcelona’s hotels, restaurants en cafées. De stad was gevuld met enthousiastelingen die meer wilden weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen.

IMG 2481

Castit: De ultieme oplossing voor dynamische en aantrekkelijke digital signage

Castit is een snel evoluerend interactief digital signage platform dat flexibel meebeweegt met de nieuwste ontwikkelingen. Om die reden ging ons team op weg naar ISE. Onze missie dit jaar was om de connectivity van de hardware te onderzoeken. Connectivity wat betreft de player, sensoren en de monitoren. We hoopten nieuwe inzichten op te doen die we konden gebruiken om onze narrowcasting software te verbeteren.

Naast het ontdekken van nieuwe ontwikkelingen, gaf ISE ook de gelegenheid om te zien waar onze concurrenten mee bezig zijn en potentiële nieuwe partners te ontmoeten. Door nieuwe samenwerkingen aan te gaan kan ons interactieve signage platform alleen maar meer groeien en ontwikkelen.

Ons team keek ernaar uit om in gesprek te gaan met experts uit de industrie, over de nieuwste ontwikkelingen te leren en nieuwe inzichten mee naar huis te nemen die we konden implementeren in onze narrowcasting software.

De toekomst van audiovisuele technologie in beeld bij ISE 2023

De hallen zijn enorm groot en de beurs is verdeeld in verschillende segmenten.
De eerste dag hebben we vooral een quick scan gedaan en gekeken wat het evenement allemaal te bieden had.

1. ChromeCast met Google TV

We kwamen al snel in een gesprek met Google dat zorgde voor een eye opener. Google legde uit dat het installeren van Chrome OS, nodig om de player optimaal te kunnen laten draaien, slechts een kwestie van minuten is. Via Chrome OS kun je ook eenvoudig de systemen monitoren en ben je direct voorzien van een remote desktop. Met een lichte versie van Chrome is het voor onze klant mogelijk om Castit op een relatief goedkope manier te draaien evenals oude players een verfrissing te geven.

Als kers op de taart kwamen we erachter dat de nieuwe versie van ChromeCast is voorzien van Google TV. Toevallig hadden we enkele dagen daarvoor de Castit Google TV app gepubliceerd. Voor nog geen 40 euro beschik je dus over een player waarop je Castit narrowcasting kan draaien.

De eerste dag heeft verder in het teken gestaan van de connectiviteit van diverse schermen. Er ontstonden interessante gesprekken en we kwamen al snel tot de conclusie dat we Castit via partnerprogramma’s verder kunnen uitrollen bij de diverse leveranciers. Contactgegevens en visitekaartjes zijn uitgewisseld om ook na de beurs in gesprek te blijven.

IMG 2484

2. Nieuwe narrowcasting uitbreidingen

Op de tweede dag van ISE 2023 lag de focus op narrowcasting en keken we wat die markt verder te bieden had. Castit loopt voorop als het gaat om gebruiksvriendelijke en geavanceerde technologie. We waren verbaasd toen we zagen dat nieuwe ontwikkelingen die op deze beurs werden gepresenteerd, al langere tijd in onze narrowcasting software verwerkt waren. Wij bieden bijvoorbeeld al een tijdje een interactieve laag waarop je touchscreen applicaties kunt draaien en monitoren.

We hebben zeker ook veel waardevolle inzichten opgedaan die we mee kunnen nemen om ons platform te verbeteren. Wij misten nog kleine animaties en moesten ons content management systeem beschikbaar maken voor eenvoudige touchscreen applicaties. Bovendien werden we eraan herinnerd dat we naast vaste narrowcasting apps, ook moeten focussen op het ontwikkelen van meer interactieve touchscreens apps.

Mobiele telefoons spelen een grote rol in de toekomst van narrowcasting. Het is een gemakkelijke en toegankelijke manier om digital signage te bedienen en voorzien van content. Dit is zeker iets wat we meer willen betrekken en integreren in ons digital signage platform. Veel nieuwe inzichten zijn dus opgedaan op dag 3 van ISE 2023.

3. Digital signage naar een hoger niveau met sensor technologie

De derde dag stond in het teken van interactiviteit. Hoe is het gesteld met de nieuwste sensor technologieën? We waren al lange tijd op zoek naar een eenvoudige manier om sensoren te integreren waardoor er meer interactie ontstaat met de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een sensor die narrowcasting onderbreekt en de touchscreen applicatie start als je voor het scherm staat, of een sensor die specifieke content laat zien als je dingen vastpakt in de omgeving.

Die dag hadden we eindelijk een gesprek met de juiste man bij Philips, een leverancier waar we al vele jaren mee samenwerken. Het was belangrijk om in gesprek te gaan omdat we graag de functionaliteit van het scherm willen toevoegen aan onze monitoring tool alsmede een app willen ontwikkelen die via de Philips app store beschikbaar kan worden gemaakt. Als de klant kiest voor een scherm van Philips, dan kan Castit snel en eenvoudig vanuit de app store worden geïnstalleerd. Bovendien kunnen we met ons narrowcasting systeem de schermen geagendeerd aan en uit zetten en bepaalde health checks uitvoeren.

IMG 2488

De nieuwste technologische ontwikkelingen: wat nemen wij mee naar huis van ISE 2023?

Kortom, we hebben gezien dat we met Castit digital signage een sterke oplossing bieden voor bedrijven die een boodschap willen uitzenden naar hun publiek. Door ISE 2023 zijn we weer helemaal op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de audiovisuele industrie. We weten waar we staan en waar we nog aan kunnen werken. Enthousiast werken we de komende tijd verder aan ons narrowcasting platform en implementeren we de dingen die we op deze beurs hebben geleerd.

Wilt u meer weten over Castit? Neem vandaag nog contact op met Future Forward en ontdek hoe narrowcasting software u kan helpen uw bedrijfsprocessen te verbeteren. Onze experts staan klaar om u verder te helpen en een oplossing op maat te ontwikkelen.

Email: support@castit.nl
Telefoon: 0181 413 112

Dennis Groeneveld

and Nebojsa Gutesa