Druk op Enter om te zoeken

TODO

8 redenen waarom je software of applicatie ontwikkeling zou moeten outsourcen

Outsourcing is de nieuwe standaard. Bij outsourcing huurt een bedrijf een externe aannemer in voor specifieke werkzaamheden die mogelijk ook door eigen personeel hadden kunnen worden gedaan. Bij het inhuren van eigen werknemers moeten bedrijven tijd investeren en aanzienlijke kosten maken voor werving en selectie, salaris, verzekeringen en andere benefits. Als bedrijven een bestaand bedrijf kunnen vinden met de vereiste expertise, zullen zowel geld als tijd worden bespaard. Dit levert schaalvoordelen op en zorgt ervoor dat kennis van de nieuwste technologie aan boord komt en blijft.

De ‘Information Services Group’ heeft de jaarlijkse wereldwijde omzet uit IT-outsourcing tussen de 60 en 70 miljard dollar geschat. In dit artikel willen we je vertellen welke voordelen software-outsourcing heeft en hoe dit de sleutel kan zijn tot een revolutie in jouw bedrijf.

blog ffwd outsourcing

1. Meer beschikbaar talent en de nieuwste technologie


Organisaties moeten tegenwoordig wendbaar zijn en continu nieuwe technologieën omarmen om succesvol te blijven. Expertise in elke technologie kan niet altijd worden verwacht van bestaande medewerkers. Het inhuren van meer eigen werknemers betekent dat je afhankelijk wordt van een beperkte kring van lokale talenten. Maar met outsourcing krijgen bedrijven toegang tot gespecialiseerde medewerkers over de hele wereld, waardoor de talentpool groter en kwalitatiever is. Alles, van prototyping tot ontwikkeling en testen en projectmanagement wordt verzorgd door het outsourcing team, vaak met minimale training of begeleiding vanwege de reeds aanwezige expertise. Het resultaat is het verkleinen van de “skill gaps” en het grotere bereik van talent en technologie samen met concurrentievoordeel voor het bedrijf.


2. Meer focus op de Core Business


Tegenwoordig overleef je alleen als je bedrijf echt waarde toevoegt. Je moet dus manieren vinden om te innoveren om je concurrentie voor te blijven. Door processen die niet tot de core business van je bedrijf behoren uit te besteden, vergroot en verbeter je juist de concentratie op de kernprocessen. De interne medewerkers kunnen zich zo meer concentreren op de strategische doelen van jouw organisatie.3. Lagere uitgaven en kostenbesparingen


Gemiddeld kunnen bedrijven 20-35% besparen op hun bedrijfskosten door hun IT uit te besteden. Vanzelfsprekend speelt het loonverschil hierin een belangrijke rol. Maar ook de schaalvoordelen (besparingen dmv verhoogde productiviteit) en verlaagde operationele en wervingskosten maken het voor een bedrijf interessanter om software activiteiten uit te besteden dan het in eigen beheer te houden.4. Beter risicobeheer


Hoe beperk je risico’s? Door ze te spreiden! Door activiteiten onder verschillende teams te verdelen, kunnen risico's worden beperkt. En aangezien het bedrijf waaraan je uitbesteedt experts in hun gebied zijn, kunnen ze je helpen het risico beter te beperken.


5. Piekbelastingen opvangen


Zonder outsourcing betekent een piekvraag snel nieuwe medewerkers aannemen of een herverdeling van beschikbare interne mensen naar activiteiten waarin ze vaak niet gespecialiseerd zijn. Beide opties zorgen voor een lagere efficiëntie en hogere kosten. Met outsourcing kun je een schaalbaar team inhuren voor alleen de piekperiode zonder verplichtingen.


6. Betere beveiliging


Nu gaan we ervan uit dat je interne team zich niet specialiseert in IT en je uitbesteedt omdat je wilt voorkomen dat zij niet teveel tijd besteden aan het uitzoeken en testen van nieuwe technologie. Wanneer je van je interne medewerkers verwacht dat ze met nieuwe technologie aan de slag gaan, neemt vanwege de onervarenheid de kans op beveiligingsgerelateerde fouten toe. Software-ontwikkeling teams die je uitbesteedt, hebben vaak een volledig idee van allerlei beveiligingsinbreuken en weten hoe deze kunnen worden voorkomen of efficiënt kunnen worden aangepakt.7. Besteed minder tijd aan support


Software heeft regelmatig onderhoud en support nodig. Je hebt dus een team nodig om de lopende bugs en wijzigingen te regelen, zodat jij je kunt concentreren op het aantrekken en behouden van klanten. Bij outsourcing kun je vaak goede afspraken maken over de beschikbaarheid van een supportafdeling.


8. Kortere time-to-market


Snelheid en aanpassingsvermogen van organisatie is van groot belang om concurrentievoordeel te benutten of te behouden. Met outsourcing hoef je niet afhankelijk te zijn van je beschikbare interne mensen voor de productlancering en kun je de time-to-market aanzienlijk verkorten, omdat je outsourcing partner toegewijde ontwikkelaars beschikbaar heeft.

 


Developer of Programmeur inhuren?


FFWD heeft 20 jaar ervaring met software development en levert via haar kantoren in Nederland en Servië IT-Outsourcing diensten aan. Onze mensen worden geselecteerd op basis hun vakbekwaamheid, maar ook soft skills als communicatieve vaardigheden en werkhouding moeten in orde zijn voordat zij worden opgenomen in het outsourcing team. Bestaande klanten als Citrus, Gateway en Vicert waarderen ons vanwege de pro-actieve houding en het voordeel van de Nederlandse ondersteuning.

Onze specialisaties zijn o.a. SilverStripe, React & React-native, Angular, Nwjs Development en Node.js. Veel ervaring hebben wij met boekingssystemen, bezoekersregistratie, digital signage, community portals, touchscreen applicaties, mobile apps en webontwikkeling


Wil je meer weten over onze werkwijze, beschikbare kandidaten of uurtarieven? Neem dan contact op via info@ffwd.nl of bel ons via +31(0)181-413 112.

Tags

narrowcasting castit